Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Jullie kindje kan al goed voelen terwijl het nog in de buik is. Tijdens haptonomische zwangerschapsbegeleiding stimuleren we dit voelend vermogen van jullie als ouder en jullie kindje. Dit doen we door contact te maken middels aanrakingen. Zo wordt al voor de geboorte de basis gelegd voor een veilige hechting.

Een zwangerschap betekent veel veranderingen. We staan stil bij hoe jullie dat beleven als stel en als individu en onderzoeken jullie wensen en behoeftes. Het voorbereiden op de bevalling en de manier waarop jullie dit samen kunnen beleven en beïnvloeden is onderdeel van de begeleiding.

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding 1

Thema’s haptonomische zwangerschapsbegeleiding:

Manieren van contact maken met jullie kindje in de buik

Vertrouwen op je gevoel en je (veranderende) lichaam

Manieren waarop je je kind kunt dragen in je buik en waarbij je partner kan ondersteunen

Eventueel: omgaan met onzekerheden, angst, complicaties of spanning

Samen ontsluitingsweeën opvangen en technieken om met pijn om te gaan

Onderzoeken wat voor jullie passende baringsposities zijn

Na de geboorte: hoe hebben jullie het beleefd en wat kun je meenemen uit de
zwangerschapsbegeleiding naar het hier en nu?

Reviews

Werkwijze

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding volg je met z’n tweeën. Je kunt de behandeling beginnen vanaf de 20e week van je zwangerschap, omdat de bewegingen van jullie kindje dan voelbaar zijn. Tijdens de intake bespreken we waar jullie behoefte aan hebben. Het kan zijn dat jullie ergens tegenaan lopen of tegenop zien, het kan ook zijn dat jullie vooral aandacht willen nemen voor (contact) in de zwangerschap en de bevalling. Er zit een opbouw in de sessies en hiervoor staan in totaal 5 sessies. Jullie beslissen hier uiteraard zelf over en maatwerk is mogelijk.

haptonomische zwangerschapsbegeleiding