‘Leven is bewegen,
letterlijk en figuurlijk’.

We zijn benieuwd naar wat jou beweegt,
we ontmoeten je graag.

roos en esther

Roos en Esther

We vinden elkaar in onze ambitie, namelijk haptonomie in Deventer en omstreken op de kaart zetten. Want we geloven dat haptonomie helpt om tot een gezondere en evenwichtigere samenleving te komen. Omdat je door haptonomie je emotionele veerkracht opbouwt en je voelt wie je in wezen bent; in verbinding met jezelf en de samenleving om je heen.

Roos

Levendig, warm, direct, luisterend en ik combineer graag diepgang met humor of beweging. Ik ga zwaarte zeker niet uit de weg, maar blijf nieuwsgierig en op eigen benen. Daardoor durf ik ook dichtbij te komen en dat is waar mijn vak over gaat. Ik heb jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt (HRM) en merkte dat ik veel met mijn hoofd deed en zo weinig met mijn lijf. Daardoor ging ik werk steeds meer zien als iets dat me energie kostte en moest begrenzen. Door haptonomie heb ik geleerd om voller in het leven te staan, om keuzes te maken die bij me passen. Dat geeft me richting maar vooral ook energie. Mijn werk is onderdeel van mijn leven, waar ik heel veel voldoening uit haal. Inmiddels werk ik ruim 15 jaar als haptotherapeut; daarin ben ik ook jarenlang docent geweest op de vakopleiding voor haptonomie (Synergos), waar ik nog steeds leertherapeut en supervisor ben. Ik heb een specialisatie in haptonomische zwangerschapsbegeleiding en ik ben daarnaast in opleiding als systemisch begeleider. Naast de haptonomiepraktijk heb ik, samen met mijn compagnon Pamela den Heijer, een expertisebureau in affectief leren (edusenca.nl).

In mijn vrije tijd geniet ik van mijn gezin en vooral van de kleine momenten: bij de open haard zitten, lekker eten en lange wandelingen maken met de hond.

Esther

Duidelijk, concreet, warm, nuchter en ik houd ervan om tot de kern te komen, dat ik voel dat het ergens over gaat. Ik ben geïnteresseerd in wat mensen beweegt en ik zet de boel graag in beweging.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten, met mijn man en onze hond. Onze twee puberkinderen gaan niet altijd meer mee. Soms jammer, maar ik geniet er vooral van hoe ze zich ontwikkelen naar volwassenheid.

Jarenlang heb ik in de gezondheidszorg gewerkt. Als Human Resource-adviseur, manager en ambulant begeleider. In mijn werk als manager ben ik vastgelopen. Mijn patroon van hard werken om te voldoen aan verwachtingen van anderen, brak mij op. Sinds ik in aanraking ben gekomen met haptonomie, ben ik steeds meer vanuit mezelf gaan leven. Elke dag ben ik weer verwonderd over wat ons lichaam te vertellen heeft. Dat kan soms pijnlijk, maar ook verrijkend zijn.  Het maakt mijn leven in ieder geval completer en kleurrijker.